Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстрація виробників та скасування держрегулювання цін — що депутати готують аграріям

15 травня 2020, 11:50
491
0
Реклама

Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції. Таке рішення члени Комітету прийняли на засіданні 13 травня, яке відбулося в режимі відеоконференції.

Метою законопроекту №3295 є удосконалення функціонування системи державної підтримки сільського господарства, усунення адміністративних перепон та витрат для сільськогосподарських товаровиробників при отриманні державної допомоги.

Проектом для цього, зокрема, пропонується доповнити Закон України "Про державну підтримку сільського господарства України" визначенням термінів "виробники сільськогосподарської продукції", "сільськогосподарська діяльність", "сільськогосподарський товаровиробник" тощо.

Також проектом пропонують передбачити засади функціонування Державного аграрного реєстру як державної автоматизованої інформаційної системи збирання, обліку, накопичення, оброблення та надання інформації про виробників сільськогосподарської продукції та визначити принципи державної підтримки сільського господарства.

Крім цього, із Закону виключаються положення щодо державної аграрної інтервенції, державного регулювання цін окремих видів сільськогосподарської продукції, державних заставних закупівель зерна.

Читайте також:

- "Президент підписав Закон про ринок землі";

- "Усі земельні ділянки мають оцінити за новою формулою";

-"Карантин не вплинув на аграріїв, а ціни на продукти впали - заступник міністра".

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини