Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За пошкодження телекомунікаційного обладнання штраф буде до 170 тисяч грн

15 травня 2020, 14:40
1064
0
Реклама

13 травня парламентом було прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж" (законопроект № 2654). Цим Законом посилено кримінальну та адміністративну відповідальність осіб за пошкодження, руйнування складових телекомунікаційної мережі.

Так. ст. 147 Кодексу України про адміністративні правопорушення має надалі передбачати, що порушення правил охорони телекомунікаційних мереж або пошкодження телекомунікаційної мережі чи технічних засобів телекомунікації, чи споруд електрозв'язку, що входять до складу телекомунікаційної мережі, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 1700 до 3400 грн і на посадових осіб - від 5100 до 6800 грн.

Своєю чергою, ст. 360 ККУ буде передбачати:

- умисне пошкодження або руйнування телекомунікаційної мережі чи технічних засобів телекомунікації, чи споруд електрозв'язку, що входять до складу телекомунікаційної мережі, якщо такі дії спричинили припинення надання телекомунікаційних послуг, караються штрафом від 17 тис. до 51 тис. грн або громадськими роботами на строк до 120 годин, або обмеженням волі на строк від одного до трьох років.

- ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або загальнонебезпечним способом, караються штрафом від 51 тис. грн до 170 тис. грн або позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Читайте також:

- "Діяльність у сфері телекомунікацій: ліцензії скасували, штрафи збільшили";

- "За порушення умов продажу продуктів під час карантину - штраф майже 50 тисяч грн";

- "Директора чекає штраф або тюрма за звільнення під час карантину - МВС";

- "Протоколи про адмінправопорушення можуть почати складати за відсутності порушника"

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини