Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи виплачують надбавки за педагогічну роботу без зайняття посади педпрацівника

19 травня 2020, 11:30
642
0
Реклама

У МОН пояснили чи виплачувати надбавки за вислугу років та престижність педагогічної праці особам, які ведуть викладацьку роботу, але не займають штатних посад у закладах освіти.

Інші працівники закладів освіти можуть вести викладацьку роботу або заняття з гуртківцями в цьому ж закладі освіти, але в середньому не більше 2 годин (12 годин на тиждень, 480 годин на рік), якщо вони по основній роботі отримують повний посадовий оклад (ставку). Така можливість передбачена в п. 91 Інструкції № 102.

Таким працівникам за вказану норму годин оплату проводять понад основний посадовий оклад (ставку) у порядку, передбаченому, відповідно, для учителів, викладачів та керівників гуртків (за тарифікацією).

В тарифікаційному списку на кожну особу, яка веде викладацьку роботу, зазначають кількість годин навчального навантаження, усі надбавки і доплати, на які має право особа, яка веде викладацьку роботу.

Що стосується надбавки за престижність праці, то її встановлюють на весь обсяг навчального навантаження, що виконує працівник (п. 1 постанови КМУ від 23.03.2011 р. № 373).

Джерело: лист МОН від 15.11.2019 р. № 1/11-9995.

Також МОН пояснювало на яких умовах керівнику гуртка - суміснику виплачують зарплату в період карантину.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини