Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інкасація в неброньованих машинах і зміна супровідної відомості — несподівані зміни від НБУ

21 травня 2020, 13:35
2583
0
Реклама

НБУ уточнив правила організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні. Зокрема, передбачив можливість перевезення валютних цінностей непанцерованим оперативним автотранспортом, обладнаним системами, які забезпечують захист цінностей та пошкоджують вкладені цінності у разі несанкціонованого доступу до них, а також надають можливість переміщення цінностей від відправника до отримувача без доступу інкасаторів до них. Також встановлено можливість використання непанцерованого автотранспорту для доставки розмінних, обігових, пам'ятних та ювілейних монет в обсягах до 100 мінімальних заробітних плат із використанням захисту вогнепальною зброєю.

НБУ додатково уніфікував супровідні документи, що використовуються під час інкасації та перевезення валютних цінностей. Банки, юридичні особи, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації, мають право до 21.11.2020 р. використовувати форми супровідної відомості до сумки з готівкою та супровідного касового ордера до сумки з валютними цінностями старого зразка, без урахування нотацій.

Відповідні норми містить постанова Правління НБУ від 14.05.2020 р. № 64, яка набрала чинності з 21 травня, та внесла зміни до Інструкції з організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні.

Джерело: повідомлення на сайті НБУ

Про зміни порядку відкриття, закриття й використання банківських рахунків читайте в матеріалі сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Для отримання доступу до цього та інших матеріалів видання "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Читайте також:

- "Нацбанк переписує Положення про касові операції для зміни порядку видачі готівки з каси";

- "Ломбарди зможуть міняти валюту, але відповідальність клієнтів за кредитами зменшать";

- "НБУ хоче ще зменшити облікову ставку - чим це пояснюють";

- "Створити власний банк стало значно дешевше";

- "Псевдопродаж ювелірки є ознакою фінансової піраміди, за що слід блокувати рахунки клієнтів - НБУ";

- "Мінфін назвав банки, через які дозволено платити зарплату бюджетникам".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини