Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На сферу ЖКГ очікують зміни у договорах та тарифах

25 травня 2020, 10:15
3420
0
Реклама

ВРУ прийняла за основу проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг" (законопроект № 2458 від 15.11.2019 р).

Завдяки йому удосконалять норми і положення чинного законодавства у сфері надання житлово-комунальних послуг, а також врегулюють питання перехідного періоду, що виникають у зв'язку із введенням в дію Закону України "Про житлово-комунальні послуги" з 1 травня 2019 р. Виникає також необхідність прийняття співвласниками усіх багатоквартирних будинків (незалежно від обраної ними форми управління багатоквартирним будинком) рішень про моделі організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг (крім послуг з постачання та розподілу електричної енергії та природного газу).

Законопроектом передбачено одномоментний перехід на нові договори про надання комунальних послуг (стосується споживачів комунальних послуг у приватному секторі та споживачів комунальних послуг у багатоквартирних будинках, які не прийняли рішення про вибір моделі організації договірних відносин), що дозволить уникнути хаосу у процесі надання та оплати комунальних послуг.

Також змінять механізм формування тарифів на комунальні послуги:

- запровадять диференційовані тарифи на транспортування та постачання теплової енергії (залежно від наявності/відсутності центральних та індивідуальних теплових пунктів);

- відійдуть від вимоги про формування побудинкових тарифів на послугу з постачання гарячої води за наявності у таких будинках індивідуальних теплових пунктів.

Про право на податковий кредит за рахунком на комунальні послуги читайте у статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини