Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики визначило, хто із працівників отримає подвійну зарплату під час карантину

26 травня 2020, 12:23
7819
0
Реклама

Додаткові доплати до зарплати мають отримати працівники сфери соцзахисту населення, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування отримувача соціальних послуг (вдома). Гарантію передбачає Закон № 540-ІХ.

Для реалізації законодавчої норми прийнята постанова КМУ від 29.04.2020 р. № 375, за якою встановлено доплату працівникам надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування їх отримувачів (вдома), у граничному розмірі до 100% зарплати.

Тепер же наказом Мінсоцполітики від 22.05.2020 р. № 321 затверджено відповідний перелік посад працівників надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору:

- педагог соціальний / фахівець із соціальної роботи;

- фахівець із соціальної допомоги вдома;

- соціальний працівник;

- соціальний робітник;

- фахівець з фізичної реабілітації;

- практичний психолог/психолог.

Персональний перелік працівників, яким встановлюють відповідна доплату, визначає керівник закладу, установи сфери соціального захисту. Зазначену доплату проводять за рахунок та в межах видатків місцевих бюджетів.

Водночас й раніше у роботодавців була можливість надавати фінансову підтримку працівникам соціальної сфери. Так, згідно наказу Мінпраці і МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 працівникам можуть встановлюватися граничні надбавки у розмірі 50% посадового окладу (ставки зарплати, тарифної ставки) за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання), за складність, напруженість у роботі. Крім того, працівникам можна встановлювати доплати у розмірі до 50% посадового окладу (тарифної ставки) за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт.

Джерело: сайт Мінсоцполітики.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Також затвердили список медичних посад, які отримують 300% доплати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини