Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівники віком 60+ повинні залишатися вдома навіть після послаблення карантину – МОЗ

26 травня 2020, 14:40
4457
2
Реклама

У Міністерстві охорони здоров'я закликають людей, які старше 60 років, продовжувати самоізоляцію, незважаючи на послаблення карантину. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Як відомо, раніше уряд встановив чіткі правила самоізоляції під час карантину. Зараз діє Порядок проведення протиепідемічних заходів, пов'язаних із самоізоляцією осіб, затверджений постановою КМУ № 392.

"Що стосується наших громадян, які старші 60 років. Це люди, які входять, перш за все, у групу ризику. Турбота про здоров'я таких громадян говорить про те, що ми рекомендуємо і наголошуємо, що їм треба знаходитися максимально в самоізоляції", - заявив М. Степанов у відповідь на питання щодо можливості їх виходу на роботу на фоні пом'якшення карантину в Україні.

Варто додати, що нещодавно Держпраці уточнила, де можуть працювати під час карантину працівники віком 60+.

Зауважимо, що у проектах та вже затверджених тимчасових рекомендаціях щодо роботи окремих сфер бізнесу під час карантину однозначної відповіді нема. Для декого звучала рекомендація не допускати до роботи працівників віком старше 60 років. Зокрема, це стосувалося роботи в офісних приміщеннях (втілилося у Тимчасові рекомендації № 16). Для інших звучала вимога про тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет та хронічні захворювання легень). Це стосувалося, приміром, торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами (Тимчасові рекомендації № 17), роботи закладів громадського харчування (Тимчасові рекомендації № 18). Ну і нарешті для третіх влада говорила про тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику, визначених відповідно до Стандартів медичної допомоги "Коронавірусна хвороба (COVID-19)", затверджених наказом МОЗ України від 28.03.2020 р. № 722. Скажімо, саме таке формулювання бачимо щодо послуг з перевезення пасажирів (Тимчасові рекомендації № 23). Детальніше про ці вимоги до роботодавців, а також про породжувані неоднозначністю законодавства загрози читайте в нашій аналітиці "Чи може працедавець допускати під час карантину до роботи працівників у віці 60+".

Роботодавцям, які намагаються не оступитися у непрості часи карантину, також будуть корисні аналітичні публікації "ЄСВ під час карантину: загальні правила нарахування", "ЄСВ під час карантину: практичні ситуації", "Допомога по частковому безробіттю на період карантину: як отримати", "Простій: як оформити й оплатити вимушену бездіяльність підприємства" від сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини