Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МСФЗ-амортизацію на виведені з експлуатації ОЗ не припиняють

26 травня 2020, 17:31
525
0
Реклама

Податківці переглянули свою індивідуальну консультацію, у якій забороняли МСФЗшнику продовжувати амортизацію основних засобів, які тимчасово не використовувались у госпдіяльності.

На підставі рішення суду, ДПС таку "індивідуалку" скасувала, випустивши на заміну нову - з прийнятними висновками: "...на основні засоби, які призначені для використання в господарській діяльності платника податку, який веде бухгалтерський облік та фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності, нарахування амортизації в бухгалтерському обліку на період їх виведення з експлуатації у зв'язку з консервацією, капітальним ремонтом, модернізацією, модифікацією, добудовою, дообладнанням, реконструкцією, тощо не припиняється".

Джерело: ІПК ДПС від 15.05.2020 р. № 2047/6/99-00-07-02-02-06/ІПК.


Докладніше з історією цього питання можна ознайомитись у статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН: "Феміда розплющила податківцям очі: МСФЗ-амортизацію нараховують, навіть, коли ОЗ на "відпочинку"".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, іншим документам та інструментам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовИм доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини