Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Саме час для реформ — Кабмін терміново створив два нові міністерства

27 травня 2020, 14:30
464
0
Реклама

На сьогоднішньому засіданні Кабміну було прийнято постанову, якою вчергове оптимізовано систему центральних органів виконавчої влади. Нею завершено експеримент з поєднання в одному відомстві повноважень одночасно з енергетичних та екологічних питань. Міністерство енергетики та захисту довкілля перейменували на Міністерство енергетики. А також утворили Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів. Про це повідомив народний депутат О. Гончаренко у своєму Телеграм-каналі.

Фактично відбудеться поділ старого Міненергодовкілля на два міністерства. А отже, можна припустити, попереду - переформатування як структури територіальних органів влади відповідного профілю, так і підзаконної нормативно-правової бази.

Міністерство енергетики відповідатиме за державну політику в паливно-енергетичному комплексі, при енергозбереженні, застосуванні відновлювальних джерел енергії та альтернативних видів палива, буде здійснювати контроль у галузях електроенергетики і теплопостачання.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів отримало у своє відання державну політику щодо охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки, рибної промисловості, лісового та мисливського господарства, водного господарства і меліорації, використання надр, геологічного контролю.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Читайте також:

- "Штрафи за підпал трави суттєво виросли - підписано Закон";

- "Принципово змінився порядок справляння плати за спецвикористання водних біоресурсів";

- "Уряд обіцяє, що за приєднання до електромереж будуть платити менше";

- "Спецдозволи на видобування бурштину та інших копалин даватимуть по-новому - які зміни";

- "Міністр енергетики поставила крапку в питанні підняття цін на електрику";

- "Чи можуть припинити постачати електроенергію через борги під час карантину";

- "Застрахований бізнес будуть рідше перевіряти контролери - депутати підтримали законопроект".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини