Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Атестація робочих місць під час карантину і пільги працівникам — позиція Держпраці

28 травня 2020, 10:40
741
0
Реклама

Чи потрібно проводити атестацію за умовами праці на робочих місцях, де виробнича діяльність не здійснюється, і як у такому випадку визначити право працівників на пільги та компенсації за роботу у шкідливих умовах - роз'яснили у Держпраці.

Атестацію за умовами праці на робочих місцях, де проводиться виробнича діяльність, необхідно провести без порушення встановлених термінів - зауважують контролери.

Ці терміни, як правило, встановлюються колективним договором, але не рідше одного разу на 5 років. За своєчасне та якісне проведення атестації відповідає керівник підприємства.

Докладніше про це - в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Яка відповідальність загрожує за непроведення атестації робочих місць". Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, іншим документам та інструментам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовИм доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

А от на робочих місцях, де виробництво зупинено, провести дослідження факторів виробничого середовища, віднести робочі місця до категорії зі шкідливими і важкими умовами праці та визначити право працівників на пільги та компенсації, наразі, неможливо.

При цьому, оскільки на таких "непроатестованих" робочих місцях виробнича діяльність не проводиться, то на працівників не впливають шкідливі виробничі фактори. А тому й право на відповідні пільги та компенсації також відсутнє.

Головне, закликають у Держпраці, при поновленні виробничої діяльності на цих робочих місцях провести атестацію за умовами праці в найкоротший час.

Джерело: Управління Держпраці у Кіровоградській області

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини