Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розмір підприємств, штраф за інформацію про беніфіціара і плата за сервітут — депутати змінюють кодекси

29 травня 2020, 08:50
1737
0
Реклама

У ВРУ зареєстровано проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства стосовно ведення господарської діяльності" (№ 3501), який має внести низку принципових змін до ГКУ та ЗКУ. Відзначимо ключові з них.

Критерії поділу підприємств та їх застосування

У ГКУ має з'явитися визначення середніх підприємств, а також чітке визначення цілей застосування різних класифікації суб'єктів господарювання. Надалі суб'єктами середнього підприємництва пропонують вважати юросіб - суб'єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, у яких середня кількість працівників за звітний період (календарний рік) не перевищує 250 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 50 млн євро, визначену за середньорічним курсом НБУ.

Для цілей ПКУ, Закону України "Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні", Закону України "Про державну допомогу суб'єктам господарювання", а також, для угруповання та поширення статистичної інформації по суб'єктах мікропідприємництва, малого, середнього та великого підприємництва мають застосовувати положення ч. 3 ст. 55 ГКУ.

Для цілей захисту економічної конкуренції суб'єкти господарювання залежно від доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній фінансовий рік чи вартості активів визначаються малими та середніми підприємцями згідно з абз. 5 ст. 1 Закону України "Про захист економічної конкуренції".

Для цілей бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності суб'єкти господарювання залежно від балансової вартості активів, чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), середньої кількості працюючих належність до мікропідприємств, малих, середніх або великих підприємств пропонують визначати за критеріями згідно з ч. 2 ст. 2 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні".

До речі, сучасний професійний сервіс Liga:Report дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн.

Дані про кінцевого власника підприємства

Відбудеться встановлення обов'язку для кінцевого вигодоодержувача (бенефіціара) повідомляти товариство про зміни, що допоможе вести облік внутрішніх змін у складі своїх учасників, які здійснюють вплив на підприємство. Це також вплине на ситуацію, коли за неповідомлення керівником інформації про кінцевих вигодоодержувачів (бенефіціарів) на нього накладається штраф згідно зі ст. 166-11 КУпАП. У разі ухвалення законопроекту такий штраф загрожуватиме і кінцевому вигодоодержувачу.

Зверніть також увагу на такі актуальні повідомлення:

- "Новий фінмоніторинг вимагає по-новому подавати відомості про кінцевих власників підприємства";

- "Тепер підприємствам треба подавати держреєстратору і нотаріальну копію паспорту - Мін'юст";

- "Підприємства штрафують за неподання інформації про власника - Мін'юст визначив процедуру".

Контроль за діяльністю підприємства

Буде встановлено розмежування між поняттями "фінансово-господарська діяльність" та "фінансова діяльність". А саме - об'єктом контролю аудитора стане фінансова діяльність, а об'єктом контролю ревізійної комісії та інших спеціальних органів (підрозділів) - фінансово-господарська діяльність підприємства.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Оформіть заявку на тестовий доступ.

Встановлення земельних сервітутів і плата за них

У ст. 100 ЗКУ відбудеться встановлення механізму укладання договору про земельний сервітут. Зокрема, передбачать, що окремі суб'єкти господарювання отримають право вимагати встановлення строкового оплатного земельного сервітуту: без зміни цільового призначення ділянок та із обов'язковим відшкодування повного розміру втрат і збитків, завданих власникам і землекористувачам внаслідок встановлення земельного сервітуту.

А ось щорічний розмір плати за користування земельною ділянкою на підставі сервітуту хочуть встановити не меншим за трикратний розмір земельного податку щодо відповідної земельної ділянки.

Якщо ж ваше підприємство користується орендованою землею, то вам буде корисним матеріал "Орендна плата за землю: платники й особливості розрахунку" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини