Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сумісникам при звільненні теж компенсують невикористану додаткову відпустку на дітей

1 червня 2020, 09:45
8581
0
Реклама

В Управлінні Держпраці у Полтавській області нагадали, що трудове законодавство не передбачає строку давності, після якого працівник втрачає право на додаткову соціальну відпустку на дітей.

Тому, якщо працівник з якихось причин не скористався цим правом за попередній рік або за кілька попередніх років, тоді він має право використати цю відпустку, а при звільненні (незалежно від підстав) йому мають виплатити компенсацію за всі невикористані дні таких відпусток.

Працівник, який працює за сумісництвом, перебуває у трудових відносинах і тому має право на оплачувану щорічну відпустку. Також відсутні підстав для ненадання працівникам-сумісникам соціальної відпустки на дітей за ст. 19 Закону України "Про відпустки" від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР.

У разі невиплати з вини роботодавця належних звільненому працівникові сум у встановлені строки, тоді за відсутності спору про їхній розмір роботодавець повинен виплатити працівникові його середній заробіток за весь час затримки до дня фактичного розрахунку (ст. 117 КЗпП).

Як визначають суму компенсації за невикористану відпустку при звільненні на прикладах переглядайте за посиленням.

Стежите за усіма новинами по темі "Зарплата та кадри"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин. Отримайте вільний доступ до LIGA360, якщо користуєтеся принаймні одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини