Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Контроль за митною вартістю товарів мають посилити

2 червня 2020, 14:50
788
0
Реклама

В Раді констатують відсутність повноваження митних органів, які дозволяють порівняти заявлену митну вартість з митними вартостями ідентичних або подібних (аналогічних) товарів, з витратами на виробництво товарів, у тому числі сировини, матеріалів та/або комплектувальних виробів, які входять до складу товарів.

Тому група нардепів зареєструвала законопроект № 3562 від 29.05.2020 р., котрий змінить норми Митного кодексу України (щодо порядку контролю правильності визначення митної вартості товарів).

Зокрема, до документів, які підтверджують митну вартість товарів, віднесуть документи, що містять відомості про вартість транспортування оцінюваних товарів, якщо витрати на транспортування не включені до ціни оцінюваних товарів.

Контролюватимуть правильність визначення митної вартості товарів із застосуванням системи управління ризиками, у т.ч. шляхом порівняння рівня заявленої митної вартості товарів з:

- рівнем митної вартості ідентичних або подібних (аналогічних) товарів, митне оформлення яких вже здійснено;

- наявною у митного органу інформацією про рівень цін на такі товари або вартість прямих витрат на їх виробництво, у тому числі сировини, матеріалів та/або комплектувальних виробів, які входять до складу товарів;

- наявною у митного органу інформацією, одержаною від інших держорганів, установ та організацій, уповноважених органів іноземних держав щодо автентичності документів, поданих митному органу для митного оформлення ідентичних або подібних (аналогічних) товарів.

Також запропоновано встановити, що митний орган може відмовити у митному оформленні товарів за заявленою декларантом або уповноваженою особою митною вартістю, в тому числі після розгляду наданих декларантом або уповноваженою ним особою додаткових документів, якщо:

- надійде до митного органу документально підтверджена офіційна інформація від держорганів, установ та організацій, уповноважених органів іноземних держав щодо недостовірності заявленої митної вартості;

- будуть обґрунтовані підстави вважати, що декларант або уповноважена ним особа заявили неповні та/або недостовірні відомості щодо митної вартості та/або її складових.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Нещодавно на митниці реалізували нові ІТ-рішення.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини