Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава буде давати бджолярам до 60 тисяч гривень без повернення

3 червня 2020, 15:10
2994
0
Реклама

Мінекономіки представило бджолярам урядову програму підтримки галузі на 2020 рік, яка, зокрема передбачає надання дотації у розмірі 200 грн на одну бджолосім'ю. Про це інформує Укрінформ.

Дотація надаватиметься на безповоротній основі фізичним особам та суб'єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім'ю. Якщо бджолосімей понад 300, максимальний розмір дотації становить 60 тис. гривень одному отримувачу.

У міністерстві пояснили, що для отримання дотації за бджолосім'ї фізособі необхідно зареєструвати пасіку в органах місцевого самоврядування та звернутись до державної лікарні ветеринарної медицини для отримання ветеринарного паспорта пасіки. Також, доведеться зареєструватись у Державному реєстрі потужностей як оператор ринку та відкрити рахунок у будь-якій установі банку.

Далі слід подати до органів місцевого самоврядування копії паспорта фізособи, паспорта пасіки, рішення про держреєстрацію потужності, довідки про відкриття рахунку та довідку, видану органом місцевого самоврядування, про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів (для надання довідки проводиться обстеження пасіки та складається відповідний акт).

Документи прийматимуть до 20 вересня 2020 року.

Читайте також:

- "Зміна цін на соціальні та протиепідемічні товари на 5% і більше вимагає декларування торговцями";

- "З'явилися урядові рекомендації про безпечне виготовлення продуктів в умовах пандемії";

- "Президент підписав Закон про ринок землі";

- "Дотація на молочних корів та субсидії на угіддя - нова підтримка для фермерів";

- "Держава даватиме по 5000 грн і по 2 га землі на кожну корову".

Зважайте, що для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини