Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд повністю змінив правила оренди державного і комунального майна

5 червня 2020, 11:35
2087
0
Реклама

На засіданні уряду 3 червня затверджено новий Порядок передачі державного та комунального майна в оренду. Порядок затверджений відповідно до нового Закону України "Про оренду державного та комунального майна", прийнятого Верховною Радою 03.10.2019 р. Щоправда, відповідну постанову буде оприлюднено "з доопрацюванням протягом 3-х днів". Про це повідомляє Урядовий портал.

Нові механізми передбачають, зокрема, передачу майна виключно через електронну торгову систему, оприлюднення інформації за результатами аукціону, запровадження онлайн-моніторингу. Рішення спрямоване на підвищення ефективності орендних відносин, спрощення та осучаснення процедур оренди, забезпечення рівного доступу усіх зацікавлених потенційних орендарів до майна та конкурентоспроможності, запобігання зловживань і посилення громадського контролю у цій сфері.

Новий Порядок поширюється на передачу в оренду державного та комунального майна, що знаходиться на балансі державних та комунальних підприємств, державних та місцевих органів, Національної та галузевих академій наук, тощо.

Читайте також:

- "ФДМУ пояснив порядок продовження дії договорів оренди за старими правилами";

- "Мінімальний строк оренди держмайна складатиме 5 років";

- "Нові правила оренди державного та комунального майна із 1 лютого".

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини