Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Авансом" відпустку надають, але окремим категоріям працівників

10 червня 2020, 11:40
2127
0
Реклама

В Управлінні Держпраці у Рівненській області пояснили, чи можна брати відпустку "авансом".

Відпустку наперед можуть надати як працівникам, які працюють до одного року на підприємстві, так і працівникам з тривалим стажем роботи на підприємстві.

Щорічна відпустка наперед (основна і додаткова) в повній тривалості може надаватися працівнику в перший рік роботи після безперервної роботи тривалістю шість місяців на підприємстві. Винятковими є лише випадки, вказані в ч. 7 ст. 10 Закону України "Про відпустки" 15.11.1996 р. № 504/96-ВР. Тоді щорічну відпустку можуть надати за бажанням працівника до настання цього 6-місячного терміну безперервної роботи.

Якщо працівник звільняється з роботи до закінчення робочого року, за який він уже одержав щорічну відпустку повної тривалості, то за ним рахується заборгованість перед підприємством. Адже працівникові нараховані відпускні за невідпрацьовану частину робочого року, а для покриття цього боргу роботодавець проводить відрахування із зарплати. Цей випадок прописаний у ст. 127 КЗпП.

Як порахувати у 2020 році компенсацію за невикористану відпустку при звільненні переглядайте за посиланням.

Стежите за усіма новинами по темі "Зарплата та кадри"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин. Отримайте вільний доступ до LIGA360, якщо користуєтеся принаймні одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини