Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З липня 2020 року декларацію з ПДВ платники мають подавати щомісячно

12 червня 2020, 08:40
8114
0
Реклама

Запровадження в рамках "малої податкової реформи", яка сталася завдяки коригування положень ПКУ нормами Закону № 466, єдиного звітного періоду для платників ПДВ викликало низку гострих запитань. Передусім платників хвилювала правильна відповідь на питання, починаючи з якого звітного періоду платники єдиного податку, які є платниками ПДВ, застосовують виключно звітний період місяць з метою подання податкової декларації з ПДВ? І ось податківці дали на це відповідь.

Якщо коротко, то, на думку податківців, останнім звітним періодом для платників податку, які подавали звітність з ПДВ щоквартально, буде ІІ-й квартал 2020 року. Починаючи з податкової звітності за липень 2020 року всі без виключення платники податку, в тому числі і ті, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, мають подавати податкову декларацію щомісячно.

Читайте також про інші ПДВ-новації, привнесені Законом № 466, у матеріалах сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух": "Старт податкової реформи: аналізуємо ПДВ-зміни до ПКУ (Частина 1)" та "Старт податкової реформи: аналізуємо ПДВ-зміни до ПКУ (Частина 2)". Для ознайомлення з ними скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Додатково у ДПС інформують, що від'ємне значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом, обчислене платниками податку в податкових деклараціях з ПДВ за ІІ-й квартал 2020 року, переноситься до декларацій за липень 2020 року.

Платники податку, які до внесення змін Законом № 466 подавали звітність щоквартально та до скасування квартального звітного періоду не подали звітність (квартальну) у визначені ПКУ терміни, після переходу на місячний звітний період подають за такі попередні звітні періоди, які дорівнювали календарному кварталу, квартальну звітність.

Уточнюючі декларації з ПДВ за звітні періоди, за які платники податку до внесення змін Законом № 466 подавали квартальну звітність з ПДВ, також подаються за звітний період, який дорівнює календарному кварталу.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.23 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Читайте також:

- "ДПС оприлюднила важливу інформацію для платників єдиного податку третьої групи";

- "Податківці назвали передумови "карантинної" ПДВ-пільги для продажу дезінфекторів";

- "ІПК більше не захищатиме платника податків від штрафів - ДПС";

- "Кому місяць, кому 10 днів - ПДВ-реєстрація при переході єдинника на загальну систему";

- "Податківці назвали головні новації оподаткування доходів фізосіб у 2020 році";

- "Три горішки для Попелюшки: які зміни для спрощенців приніс Закон № 466";

- "Як притягатимуть до відповідальності платників податків у 2020 році та чому зріс розмір штрафів у ПКУ - ДПС".

До речі, сучасний професійний сервіс Liga:Report дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини