Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці знову звернулися до теми оподаткування орендованих виробничих приміщень

12 червня 2020, 08:20
978
0
Реклама

Чи можливе звільнення від сплати податку на нерухомість за нежитлову будівлю, яка використовуються під виробничий цех і здається іншому виробничому підприємству якщо для власника надання в оренду це єдиний вид господарської діяльності?

На цей запит контролери відповідають - Податковий кодекс не передбачає виключення з об'єктів оподаткування нерухомості, переданої в оренду іншому виробничому підприємству.

Отже, нині передаючи в оренду виробниче приміщення власник сплачуватиме податок на нерухомість на загальних підставах. Зверніть увагу, що відповідні зміни у ПКУ потягнули за собою й обов'язок юросіб-орендодавців подавати уточненку щодо податку на нерухомість.

Докладніше про нововведення зі сплати податку на нерухомість та про те, яким ознакам має відповідати промислова будівля аби все ж застосувати звільнення від оподаткування, читайте в матеріалі "Тепер за передані в оренду промислові будівлі та склади треба сплачувати податок на нерухомість" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Джерело: ІПК ДПС України від 21.05.2020 р. № 2122/ІПК/22-01-04-04-10

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини