Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кредити 5-7-9% від держави стають ще доступнішими

18 червня 2020, 14:15
1044
0
Реклама

Умови держпрограми "Доступні кредити 5-7-9%" знову змінили, щоб зробити її ще доступнішою для бізнесу. Про оновлення держпідтримки бізнесу повідомили в Мінекономіки.

На засіданні Уряду 17.06.2020 р. ухвалена постанова "Про внесення змін до Порядку надання державної підтримки мікропідприємництва та малого підприємництва".

Зокрема, вирішили:

- пом'якшити вимоги до обов'язкової прибутковості діючого бізнесу в попередньому податковому періоді;

- зняти обмеження щодо напрямків використання коштів, отриманих суб'єктами підприємництва для фінансування оборотного капіталу;

- зняти обмеження щодо максимальної суми кредиту в рамках програми, залишивши обмеження лише по розміру держдопомоги;

- привести формулу розрахунку базової процентної ставки у відповідність з рівнем операційних витрат банків, який дозволяє їм забезпечувати виконання програми.

Мікро- та малий бізнес зможе звернутися за отриманням кредитів за новими правилами одразу після внесення Радою Фонду розвитку підприємництва відповідних змін до програми "Доступні кредити 5-7-9" та оновлення угод з уповноваженими банками.

Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співробітництво вже з 16-ма банками. Станом на 15.06.2020 р. в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%" вже укладено 639 кредитних договорів на загальну суму 404,8 млн гривень.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

А завдяки нещодавно ухваленому закону бізнес звільнили від штрафів за кредитами під час карантину.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини