Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чекайте другої квитанцій про прийняття податкової звітності і не реагуйте на Fake-розсилки — запевняють в ДПС

24 червня 2020, 17:43
606
0
Реклама

ДПС застерігає, що останнім часом на електронні адреси платників податків надходять листи від імені ДПС (ДФС) про те, що односторонньо призупиняють прийняття податкову звітність Державною фіскальною службою України. Електронні листи надходять з адреси sfs.gov.ua@i.ua, яка не належить ДПС. Такі листи не є листами та повідомленнями ДПС.

Офіційні електронні адреси ДПС: "_______@tax.gov.ua" та "______@sfs.gov.ua".

Тож не відкривайте і не реагуйте на таку Fake-розсилку.

В ГУ ДПС у Дніпропетровській області нагадують, що саме друга квитанція від ДПС підтверджує прийняття (реєстрацію) або повідомлення про неприйняття в контролюючому органі електронного документа (абз. 2 п. 12 розділу ІІ Порядку № 557).

Якщо платник податків подав до контролюючого органу засобами електронного зв'язку податкову декларацію, заповнену з порушенням, тоді контролюючий орган надає такому платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови протягом п'яти робочих днів з дня її отримання (пп. 49.11.1 ПКУ).

Тож у разі недотримання платником законодавчих норм щодо подання податкової декларації, у другій квитанції зазначають реквізити неприйнятого (із зазначенням причини) електронного документа.

Максимально просто, а головне дистанційно та безпечно, можна подати всі види податкової звітності за допомогою сервісу Liga:REPORT. Скористайтеся тестовим доступом до сервісу Liga:REPORT і оцініть його переваги.

Зверніть увагу, що податкові органи приймають за зміненим графіком роботи, а уже скоро оновлять:

- форму акцизної накладної;

- форму розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини