Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС озвучила алгоритм подання підприємцями звітності у разі припинення діяльності

2 липня 2020, 11:40
1172
0
Реклама

Загальносистемники, щодо яких до ЄДР внесено запис про припинення підприємницької діяльності, востаннє подають ліквідаційні податкові декларації за звітний період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

Ця звітність подається у строки, встановлені для місячного податкового періоду.

Як таке подання ліквідаційної звітності для спрощенців не передбачено. Тож вони востаннє подають податкові декларації платника єдиного податку за податковий (звітний) квартал в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, з наростаючим підсумком з початку року. Зробити це слід протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Докладніше про "Державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця" можна дізнатися з модуля Ситуації. Для отримання доступу до документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовим доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Подавати свою "прощальну" звітність можна у зручний спосіб (звісно, з урахуванням карантинного графіку роботи):

- особисто;

- поштою;

- засобами електронного зв'язку (крім останньої декларації єдинника).

До речі, сучасний професійний сервіс Liga:Report дозволяє легко та оперативно подати податкову звітність онлайн.

Слід зауважити, якщо після внесення до ЄДР запису про припинення підприємницької чи незалежної професійної діяльності фізична особа продовжує провадити таку діяльність, вважається, що вона розпочала таку діяльність без взяття її на облік як самозайнятої особи.

Тож аби уникнути непорозумінь всі справи таки варто закінчити до моменту держреєстрації припинення діяльності.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 129.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Більше відповідей ДПС на запитання платників податків з усіх напрямків чинного податкового законодавства можна отримати в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся для цього тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини