Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бути чи не бути дисконтуванню з контрагентом контрольованою операцією — ДПС

3 липня 2020, 16:20
622
0
Реклама

Оскільки дисконтування довгострокової заборгованості перед пов'язаним нерезидентом має вплив на фінрезультат - виникає питання чи матиме ця операція "трансфертно-ціноутворювальні" наслідки.

На думку податківців, сама операція дисконтування не є операцією з контрагентом, а є розрахунковою величиною. Тому для цілей застосування трансфертного ціноутворення не вважається контрольованою і не враховується для обчислення обсягу господарських операцій платника податків з кожним контрагентом.

Такого висновку контролери доходять з наступних положень:

- господарською операцією для цілей ТЦУ є всі види операцій, договорів або домовленостей, документально підтверджених або непідтверджених, що можуть впливати на об'єкт оподаткування податком на прибуток підприємств платника податків;

- об'єктом оподаткування є прибуток, який визначається шляхом коригування фінрезультату до оподаткування, визначеного у фінансовій звітності відповідно до положень бухобліку, на різниці, які виникають відповідно до положень податкового законодавства;

- різниць для коригування фінансового результату до оподаткування за операціями з дисконтування фінансових активів не передбачено.

Докладніше про найважливіші новації трансфертного ціноутворення можна дізнатися з матеріалу "Нові правила ТЦУ: зміни, які потрібно знати вже сьогодні" видання ВІСНИК МСФЗ. Спробуйте тестовИЙ доступ і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: ІПК ДПСУ від 24.06.2020 р. № 2552/6/99-00-05-05-02-06/ІПК

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Читайте також на нашому порталі:

- "Кардинальні зміни-2020 у трансфертному ціноутворенні - нові правила вже діють";

- "Чи можлива прискорена амортизація для ОЗ, уведені в експлуатацію до її встановлення - ДПС";

- "Мінфін хоче запровадити особливий порядок оподаткування податком на прибуток".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини