Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бюро економічної безпеки — новий правоохоронний орган із зарплатами від 20 прожиткових мінімумів

7 липня 2020, 08:35
7381
2
Реклама

Члени Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендують розглянути проект Закону про Бюро економічної безпеки (№ 3087) та альтернативні до нього законопроект № 3087-1 і законопроект № 3087-д. Про це інформує сайт парламенту.

Законопроект № 3087 пропонує створити Бюро економічної безпеки (далі - БЕБ) на таких засадах:

- БЕБ буде здійснювати заходи із запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття злочинів у сфері формування та використання фінансових ресурсів держави.

- максимальна кількість працівників - не більше 3000 осіб;

- конкурсний відбір директора БЕБ та його заступників;

- детективи БЕБ будуть мати повноваження для здійснення оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування злочинів;

- БЕБ матиме право прямого доступу до автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів та банків даних, держателем (адміністратором) яких є державні органи;

- передбачено ліквідацію податкової міліції, а також підрозділів контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT.

Законопроект № 3087-1 передбачає, зокрема, порядок створення на основі кримінального аналізу та аналізу ризиків підґрунтя для кримінального переслідування осіб, злочинна діяльність яких несе загрозу економічній безпеці держави.

Законопроект № 3087-д пропонує зробити Бюро економічної безпеки правоохоронним органом. Згідно з проектом, Директор Бюро економічної безпеки призначається Президентом України за поданням конкурсної комісії. Проектом пропонується установити граничну чисельність Бюро до чотирьох тисяч працівників, посадовий оклад яких установити на рівні не менше 20 прожиткових мінімумів. Також пропонується забрати в СБУ повноваження щодо розслідування економічної злочинності.

Ще проектом пропонується доповнити Кримінальний кодекс статтею 222 "Шахрайство з податком на додану вартість".

За результатами голосування Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу законопроект № 3087-д.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини