Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Казначейство запобігає неправомірній оплаті за публічними закупівлями, але не може змінити умови договорів

7 липня 2020, 12:15
839
0
Реклама

Територіальні органи Казначейства перевіряють наявність річного плану, договору про закупівлю та звіту про результати процедури закупівлі, які підтверджують процедури закупівлі/спрощеної закупівлі та за результатами якої укладено договір про закупівлю. Обов'язок виписаний у п. 1 ч. 2 ст. 7 Закон України "Про публічні закупівлі" від 25.12.2015 р. № 922-VIII.

Тож перевірку зазначених вище документів органи Казначейства проводять перед реєстрацією бюджетних зобов'язань, а саме до здійснення оплати за договорами про закупівлю.

Це означає, що органи Казначейства, відповідно до покладених на них повноважень, жодним чином не можуть впливати на договірні відносини між замовниками та постачальниками товарів, робіт і послуг.

Джерело: лист ДКСУ від 20.05.2020 р. № 16-06-06/8631.

Також на цю тему читайте статті:

- "Попередня оплата за рахунок бюджетних коштів: Мінфін поділився своїм баченням";

- "Як тепер визначати предмет закупівлі: з'явився новий порядок";

- "Відхиляємо тендерну пропозицію правильно: настанови Мінекономіки".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини