Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соцстраху озвучив обмеження у видачі листків непрацездатності

9 липня 2020, 13:35
5787
0
Реклама

Фонд соціального страхування України надає допомогу по тимчасовій втраті працездатності за листками непрацездатності, виданими лікарями закладів охорони здоров'я будь-якої форми власності, а також лікарями, які ведуть приватну медичну практику як фізичні особи-підприємці. Про це інформує сайт ФССУ.

Водночас, самостійно лікар-ФОП може продовжувати лікарняний листок на термін до 10 днів. Рішення про продовження листка непрацездатності понад 10 днів можливе лише лікуючим лікарем спільно із завідувачем відділення, а надалі - лікарсько-консультаційною комісією (ЛКК), яка призначається керівником лікувально-профілактичного закладу.

Лікарі приватної практики можуть здійснювати видачу листків непрацездатності без державної акредитації, для отримання бланків лікарняних листків вони мають звернутись до органів охорони здоров'я обласної або Київської міської державної адміністрації із відповідною заявою. Вартість бланків відшкодовується ними до Державного бюджету України.

У ФСС зазначають, що лікарняний листок видається пацієнту безпосередньо лікуючим лікарем на строк до 5 календарних днів з його наступним продовженням, залежно від тяжкості захворювання, до 10 календарних днів. Порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затверджено наказом МОЗ від 13.01.2001 № 455.

Як відомо, нещодавно МОЗ пояснило щодо видачі листка непрацездатності застрахованим особам за причиною непрацездатності "ізоляція від COVID-19" (лист від 13.05.2020 № 03.4-26/13138/2-20).

Радимо також наступні публікації на цю тематику:

- "Право на допомогу з тимчасової втрати працездатності (лікарняний) ";

- "Листок непрацездатності: форма та порядок видачі";

- "Електронні листки непрацездатності: так діють чи ні? ";

- "Розрахунок лікарняних: нестандартні ситуації";

- "Оплата листка непрацездатності при хворобі під час відпустки";

- "Оплата листка непрацездатності по догляду за дитиною";

- "Хвороба у відрядженні: як оформити та що виплачувати";

- "Захворіли за кордоном: як отримати лікарняний";

- "Виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності в разі втрати лікарняного листа".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини