Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд назвав єдину підставу для доставлення автомобіля на штрафмайданчик

13 липня 2020, 09:10
1068
0
Реклама

Верховний Суд у постанові від 18 червня 2020 р. у справі № 686/14075/16-а вказав, що доставлення затриманого транспортного засобу для зберігання на спеціальний майданчик дозволяється лише у випадку, якщо транспортний засіб суттєво перешкоджає дорожньому руху.

Більш ніж 70 млн судових рішень можна знайти у системі VERDICTUM. Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

У цій справі позивач просив скасувати постанову про притягнення його до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 122 КУпАП та накладення адміністративного стягнення. А також просив визнати протиправними дії інспектора патрульної поліції щодо складання акта огляду, тимчасового затримання та доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик.

Судді акцентували, що згідно з ч.3 ст. 2652 КУпАП у разі якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво не перешкоджає дорожньому руху, такий транспортний засіб не може бути доставлений для зберігання на спеціальний майданчик.

Тобто, виключною підставою для доставлення затриманого транспортного засобу для зберігання на спеціальний майданчик буде лише те, що транспортний засіб суттєво перешкоджає дорожньому руху.

До речі, нещодавно податківці надали кілька "автомобільних" консультацій, які будуть корисними підприємцям та бухгалтерам:

- щодо формування витрат фізичною особою - підприємцем на загальній системі оподаткування, пов'язаних з експлуатацією та утриманням екскаватора-навантажувача;

- щодо оподаткування операції з позички транспортного засобу;

- щодо формування податкового кредиту з податку на додану вартість фізичною особою - підприємцем у зв'язку із придбанням пально-мастильних матеріалів та отриманням послуг з ремонту вантажних автомобілів;

- щодо продажу транспортних засобів платником єдиного податку.

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини