Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи втратиться податковий кредит через неправильний код причини коригування у РК до ПН

15 липня 2020, 15:00
832
0
Реклама

ДПС розглянула випадок, коли постачальник у випадку збільшення вартості відвантаженого товару склав та зареєстрував в ЄРПН розрахунок коригування до податкової накладної, у графі 2.1 розділу Б якого помилково зазначив неправильний код причини коригування "104" (зміна номенклатури).

За словами контролерів, умовні коди коригування не належать до обов'язкових реквізитів податкової накладної, перелік яких встановлено п. 201.1 ПКУ. Тому, допущені помилки під час їх заповнення не впливатимуть на право відображення податкового кредиту з ПДВ покупця товарів. Звісно, за умови правильного заповнення інших реквізитів та реєстрації податкової накладної в ЄРПН.

Податківці наголосили й на необхідності дотримання порядку заповнення всіх показників, передбачених формою податкової накладної, згідно з вимогами Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2015 р. № 1307.

Джерело: ІПК ДПСУ від 03.07.2020 р. № 2663/6/99-00-05-06-02-06/ІПК

Про загальні правила складання розрахунків коригування читайте в статті "Розрахунок коригування до податкової накладної: правила складання" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини