Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила, чи платити єдинникам рентну плату за воду, спожиту для бізнесу

22 липня 2020, 09:20
1455
0
Реклама

Платниками рентної плати за спеціальне використання води є лише первинні користувачі - нагадали податківці Черкаської області.

До них належать ті, хто має власні водозабірні споруди і відповідне обладнання для забору води.

Відповідно інші суб'єкти господарювання є вторинними водокористувачами і за спожиту для задоволення власних питних і санітарно-гігієнічних потреб воду ренту не платять.

Дане положення діє з 2018 року і цьогорічні коригування податкового законодавства його не торкнулися.

Вторинні водокористувачі, які отримують воду згідно договору на поставку води, та були платниками рентної плати за спеціальне використання води, востаннє мали визначити податкові зобов'язання за IV квартал 2017 року та подати податкові декларації з рентної плати разом з Додатком(ами) 5 наростаючим підсумком з початку року за 2017 рік.

Надалі ані декларації, ані заява про виключення з переліку платників рентної плати за спеціальне використання води до контролюючих органів вже не подається.

Тож лікар-стоматолог, що звернувся із цим запитом та інші підприємці платники єдиного податку, які не здійснюють видобуток чи постачання води вторинним користувачам зараз звільнені від рентної плати за спецводокористування.

Докладніше про "Податки і збори, які сплачує платник єдиного податку і від сплати яких звільняється" можна дізнатися з модуля Ситуації ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Поспішайте скористатися тестовИм доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: ІПК ГУ ДПС у Черкаській області від 03.07.2020 р. № 2683/23-00-33-0106/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини