Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін’юст запускає оновлений Єдиний держреєстр юросіб і підприємців: реєстраційні дії в ЄДР тимчасово будуть неможливі

21 липня 2020, 14:45
1878
0
Реклама

В період із 05 по 16 серпня 2020 року Мін'юст впровадить в промислову експлуатацію оновлений Єдиний держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі - ЄДР). Відповідна заява розміщена на сайті Мін'юсту. Всі процедури визначені наказом Мін'юсту від 14.07.2020 р. № 2409/5.

Вже із 18:00 7 серпня припинять функціонування діючого програмного забезпечення ЄДР. Тому зупинять з вказаного часу прийом документів, які подаватимуть для держреєстрації юридичних осіб, ФОП та громадських формувань.

Як запевнив міністр юстиції, у зв'язку з цим з 7 по 16 серпня 2020 року дані будуть переноситись з старого реєстру до нового і доступ реєстраторів до ЄДР протягом цього часу буде відсутнім.

Документи на реєстрацію не прийматимуть з 00 годин 05 серпня, а документи, подані до цього часу повинні бути опрацьовані до 18 години 07 серпня.

Тож перепрошують за тимчасові незручності та просять запланувати реєстраційні дії (реєстрацію юросіб та ФОП, зміну директора, внесення змін до зареєстрованих даних тощо) до 5 серпня або ж після 16 серпня 2020 року.

Проте в період перенесення даних Колегія з розгляду скарг у сфері держреєстрації продовжуватиме працювати, матиме доступ до ЄДР та зможе оперативно реагувати на потенційні рейдерські атаки.

Серед переваг нового ЄДР вказують:

- безоплатний пошук відомостей за даними відокремленого підрозділу юридичної особи;

- забезпечення можливості формування виписки після будь-якої реєстраційної дії;

- можливість обліку сімейних фермерських господарств та поява окремої ознаки створення такого господарства;

- удосконалені бізнес-процеси реєстрації, зокрема створять виражене відображення проведених змін;

- припинення ФОП та внесення змін до відомостей про юросіб в один етап;

- нові атрибути розширеного пошуку.

- можливість формування запиту на видачу копій документів з реєстраційної справи;

- наявність словника адміністративно-територіального устрою з можливістю обрання вулиць з переліку, що забезпечує єдиний підхід при введенні адреси;

- оновлений атрибутивний склад форм для внесення інформації, зокрема з'явилися додаткові поля для внесення необхідної інформації в ЄДР;

- створення нової сутності - "кінцевий бенефіціарний власник".

Також у новому ЄДР:

- створені нові реєстраційні дії, зокрема, перехід на діяльність на підставі власного установчого документу або модельного статуту, внесення та скасування заборони вчинення реєстраційних дій, внесення змін до відомостей про відокремлений підрозділ;

- створені нові друковані форми документів (заява, рішення про відмову) та оновлені наявні (витяг, виписка, опис поданих документів, повідомлення про відмову);

- впроваджені додаткові механізми контролю та модулі безпеки, зокрема, контроль наявності сканованої копії поданого документа, підтвердження операцій в системі з використанням КЕП, ідентифікація користувача при отриманні витягу на порталі з використанням КЕП, автоматичний "LOG-OFF" у разі наявності ПЗ віддаленого керування та неактивності користувача в системі, що в свою чергу сприятиме у протидії рейдерству.

Уберегти майно від рейдерів допоможе сервіс SMS-маяк, за допомогою якого можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості.

Також візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини