Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС розповіла про нарахування ЄСВ на не повернуті своєчасно понаднормові витрати на відрядження

22 липня 2020, 09:45
1191
0
Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що базою нарахування ЄСВ для роботодавців є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці", та суму винагороди фізособам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Складові фонду оплати праці визначено Інструкцією зі статистики заробітної плати. Перелік видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок, затверджено постановою КМУ № 1170.

Згідно з п. 3.15 розділу ІІІ Інструкції № 5 та п. 6 розділу I Переліку № 1170 витрати на відрядження: добові (у повному обсязі), вартість проїзду, витрати на наймання житлового приміщення, компенсаційні виплати та добові, які виплачуються при переїзді на роботу в іншу місцевість згідно з чинним законодавством, не належать до фонду оплати праці та не є базою для нарахування єдиного внеску.

Враховуючи зазначене, не включаються до бази нарахування ЄСВ суми коштів, витрачені працівником на відрядження понад встановлені законодавством норми та не повернуті у встановлені строки.

Про нюанси нарахування і сплати ЄСВ - в публікаціях та алгоритмах від ІПС ЛІГА:ЗАКОН (спробуйте тестовий доступ):

- "Нарахування ЄСВ на заробітну плату стажистів (практикантів)";

- "Порядок сплати ЄСВ роботодавцями";

- "Сплата ЄСВ членами фермерського господарства".

До речі, сучасний професійний сервіс Liga:Report дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн. А для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини