Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як представництва нерезидентів звітують після малої податкової реформи

22 липня 2020, 17:00
229
0
Реклама

В світлі нещодавніх змін до податкового законодавства, контролери профільного відомства нагадали про новації в порядку визначення прибутку представництвами нерезидентів.

Наразі передбачено єдиний підхід - постійне представництво оподатковується за загальними правилами та визначає обсяг оподатковуваного прибутку відповідно до положень статті 39 ПКУ.

Тож представництва не можуть більше звітувати на підставі окремого балансу, погодженого з ДПС або розрахунку різниці між доходом і витратами, визначеними із застосуванням коефіцієнта 0,7 до суми отриманого доходу.

Докладніше про це - в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Як тепер декларувати прибуток: рекомендації ДПС у світлі Закону № 466". Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, іншим документам та інструментам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовИм доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Відтак, постійним представництвам нерезидента рекомендовано не застосовувати форми розрахунку податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво (наказ Мінфіну № 544).

Натомість, починаючи зі звітного періоду - півріччя 2020 року, подавати загальну декларацію.

Якщо ж представництво нерезидента не відповідає визначенню постійного представництва та не проводить господарську діяльність, то такий нерезидент не зобов'язаний реєструватися платником податку на прибуток і подавати звітність по цьому податку.

Також податківці наголошують: якщо створене нерезидентом представництво на митній території України отримає статус постійного представництва, то таке постійне представництво матиме право зареєструватися як платник ПДВ за своїм добровільним рішенням або підлягатиме обов'язковій реєстрації як платник ПДВ у загальному порядку

Джерело: ІПК ДПСУ від 03.07.2020 р. № 2695/6/99-00-12-01-01-06/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини