Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли можливе повернення коштів з бюджетного рахунку на електронний ПДВ-рахунок

24 липня 2020, 18:05
3586
0
Реклама

ДПС роз'яснила, коли помилково/надміру сплачені кошти можна повернути з бюджету на електронний ПДВ-рахунок і чи враховуються суми таких повернень під час розрахунку суми податку, на яку платник податку має право зареєструвати в ЄРПН податкові накладні/розрахунки коригування, (далі - реєстраційна сума).

Помилково/надміру сплачені грошові зобов'язання, що були перераховані з поточного рахунка платника ПДВ безпосередньо на бюджетний рахунок (а не на електронний рахунок) можуть бути повернуті платнику податку відповідно до ст. 43 ПКУ, зокрема, на поточний рахунок такого платника податку.

Обов'язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов'язання є подання платником податку заяви про таке повернення відповідно до п. 43.3 ПКУ із зазначенням напряму перерахування коштів.

Поверненню виключно на електронний рахунок платника податку в СЕА ПДВ підлягають надміру сплачені податкові зобов'язання з ПДВ, що були зараховані до бюджету з електронного рахунка платника податку в СЕА ПДВ.

Причому податковим законодавством не передбачено врахування під час розрахунку реєстраційної суми платника ПДВ суми помилково/надміру сплачених коштів, що були повернуті з бюджету на електронний ПДВ-рахунок платника податку.

Джерело: ІПК ДПСУ від 07.07.2020 р. № 2717/6/99-00-04-01-03-06/ІПК

Це питання ми прокоментували в статті "Повернення з бюджету надміру сплачених коштів на електронний ПДВ-рахунок не збільшує реєстраційної суми" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини