Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В якому випадку єдинники сплачують земельний податок із 1 липня — ДПС

29 липня 2020, 12:35
1782
0
Реклама

Не сплачують земельний податок платниками єдиного податку першої - третьої груп за земельні ділянки, які вони використовують для провадження госпдіяльності.

Однак із 01.07.2020 р. така пільга не поширюється на випадки діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, які знаходяться на таких земельних ділянках, в оренду (найм, позичку). Відповідна норма закріплена у пп. 4 п. 297.1 ПКУ, який оновлений із 01.07.2020 р.

Тому платники єдиного податку, які з 01.07.2020 р. мають сплачувати податок за землю, в зв'язку з внесеними законодавчими змінами, подають звітну податкову декларацію з плати за землю (якщо така не подавалась з початку року), або проводять уточнення даних річної податкової декларації, поданої на початку року, не пізніше 20.08.2020 р.

Джерело: повідомлення ГУ ДПС у Хмельницькій області.

Подавати податкову та статистичну звітність в умовах віддаленої роботи допоможе продукт Liga:REPORT. Спробуйте і переконайтесь, робота у віддаленому режимі не стане на заваді ефективності вашої команди.

Не пропустіть статтю "Земельний податок для єдинників: як сплатити й відзвітувати з 1 липня" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини