Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ озвучило нові правила надання екстреної медичної допомоги

29 липня 2020, 14:40
5513
1
Реклама

Перша заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як заявила, що в Україні вводяться чотири категорії терміновості викликів і відповідно - алгоритмів реагування на них. Таке рішення було прийнято для оптимізації надання екстреної медичної допомоги. Про це Ірина Садов'як заявила на брифінгу, інформує РБК-Україна.

За словами посадовця, наразі вже відпрацьовані оптимальні алгоритми надання екстреної меддопомоги за визначеними категоріями викликів. "На етапі реформування галузі ми відзначили, що дві третини пацієнтів не отримують вчасно надання допомоги бригадою ["швидкої" - Ред.]", - сказала Садов'як. Таким чином, виклики екстреної меддопомоги надалі поділені на кілька категорій.

Категорія 1 - це критичний стан хворого, який вимагає негайного реагування, втручання, або реанімаційних заходів. Для цієї категорії виклику час до першого контакту з хворим має становити менше 10 хвилин.

Категорія 2 - екстрений виклик, до якого відносяться потенційно серйозні стани, що можуть вимагати швидкої оцінки, невідкладної допомоги на місці або невідкладного транспортування. Час до першого контакту має становити до 20 хвилин.

Категорія 3 - не екстрені стани, які не несуть загрози для життя та здоров'я пацієнта, наприклад, загострення хронічних захворювань. Ці виклики будуть скеровані на первинну ланку, а при можливості на виклик поїде бригада, яка не задіяна на викликах для попередніх категорій.

Категорія 4 - непрофільні виклики. Реагування відбувається без виїзду бригади екстреної меддопомоги, і пацієнт може отримати консультацію телефоном, або буде скерований на надання допомоги сімейним лікарем.

Рекомендуємо принагідно фахові матеріали сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" (скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом):

- "Надаємо й оплачуємо лікарняні";

- "Оподаткування й облік лікарняних";

- "Допомога з тимчасової непрацездатності та на поховання";

- "Хвороба під час відпустки: як відобразити перерахунок у звітності з ЄСВ";

- "Стаж менш як 6 місяців за останні 12: як розрахувати лікарняні";

- "Лікарняні та декретні фізособам, що виконують роботи за ЦПД".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини