Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як уникнути штрафу за неправильно вказаний в акцизній накладній акцизний склад

30 липня 2020, 08:20
1948
0
Реклама

Представники ДПС уточнили, яка відповідальність загрожує платнику акцизного податку, якщо в акцизній накладній він невірно зазначить акцизний склад (у т. ч. пересувний), на який фізично відвантажене (отримане) пальне або спирт етиловий.

За словами податківців, якщо в акцизній накладній невірно вказано реквізити акцизного складу, на який фізично відвантажене (отримане) пальне / спирт етиловий, то особа, яка склала таку акцизну накладну, повинна скласти розрахунок коригування з кодом виду коригування "2".

Після реєстрації в ЄРАН такого розрахунку, платник має скласти та зареєструвати в ЄРАН нову акцизну накладну з правильними реквізитами, при цьому дата складення такої нової акцизної накладної має відповідати даті складення помилкової накладної, а порядковий номер має відповідати поточній нумерації.

Тут головне вписатись у граничні строки такої реєстрації.

Тобто, якщо нова акцизна накладна, складена з метою виправлення, зареєстрована в ЄРАН з порушенням граничного терміну, до платника акцизного податку застосовується фінансова відповідальність, передбачена п. 1202.1 ПКУ, в залежності від кількості календарних днів порушення терміну реєстрації.

Нагадаємо: відповідно до п. 1202.1 ПКУ порушення платниками акцизного податку граничних термінів реєстрації перших примірників акцизних накладних в ЄРАН, встановлених ст. 231 ПКУ, тягне за собою накладення штрафу в розмірах від 2 % до 40 % суми акцизного податку з відповідних обсягів пального / спирту етилового, зазначених у таких акцизних накладних, в залежності від кількості днів, на які порушені терміни реєстрації.

Джерело: роз'яснення з категорії 114.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Радимо ознайомитися із матеріалом "Розбираємо Закон № 466 по кісточках: акциз і рента" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини