Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС в посиленому режимі пояснює правила роботи із програмними РРО

4 серпня 2020, 15:25
927
0
Реклама

Починаючи із 1 серпня 2020 року впроваджені програмні РРО.

Як запевняє ДПС, усі чеки, які формують програмні РРО та які надають покупцям з 01.08.2020 р., є юридично значимими. Усі зареєстровані програмні РРО включені до Реєстру програмних РРО.

Нагадаємо, що із 1 серпня діють нові штрафи за порушення правил застосування РРО. А ДПС надала документи та інструкції для отримання електронної печатки для програмних РРО.

Подавати податкову та статистичну звітність в умовах віддаленої роботи допоможе продукт Liga:REPORT. Спробуйте і переконайтесь, робота у віддаленому режимі не стане на заваді ефективності вашої команди.

ДПС організувала інформаційну підтримку (допомогу) платникам податків - користувачам програмних РРО та АРІ фіскального сервера. Для цього подовжено роботу кол-центру ДПС до 20 год. 00 хв., організовано роботу центрів обслуговування платників та кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг у територіальних органах ДПС.

Варто відмітити, що впровадження програмних РРО не виключає застосування класичних касових апаратів. Це альтернатива, яка дозволяє з 1 серпня бізнесу обирати той пристрій, який є більш зручним для проведення розрахункових операцій - класичний та/або програмний РРО.

Другий етап впровадження нових правил для розрахункових операцій розпочнеться з 1 січня 2021 року. Тоді РРО застосовуватимуть суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахунки у сфері Інтернет-торгівлі, ресторанного господарства, ювелірній галузі, торгівлі побутовою технікою, медичних послуг, туризму, готелів, секонд-хенду. Третій етап стартує з 1 квітня 2021 року, коли РРО використовуватимуть ФОП, які перебувають на спрощеній системі оподаткування і є платниками ІІ, ІІІ та IV груп єдиного податку.

Ті суб'єкти господарювання, які на сьогодні ще не мають обов'язку застосовувати РРО/ПРРО, можуть долучитись до тестування ПРРО.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини