Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив норми втрат нафтопродуктів

6 серпня 2020, 14:20
915
0
Реклама

На Урядовому засіданні 05.08.2020 р. прийняли постанову "Про затвердження норм втрат нафтопродуктів під час їх приймання, зберігання, відпуску, перевантаження та транспортування".

Документ впорядковує облік втрат нафтопродуктів під час приймання, зберігання, відпуску, перевантаження та транспортування автомобільним, залізничним, морським і річковим та трубопровідним транспортом.

Через відсутність в Україні нормативно-правового регулювання з цього питання, суб'єкти господарювання, які працюють з нафтопродуктами, несуть фінансовы збитки. Це зумовлено потребою сплачувати акцизний податок та ПДВ з нафтопродуктів, втрачених у процесі операцій з ними, що переважно пов'язано з природною властивістю таких речовин - летючістю.

Відсутність обліку втрат призводить до безпідставної матеріальної відповідальності посадових осіб підприємств та негативно впливає на фінансовий стан цих компаній у цій галузі.

Джерело: сайт Міненергетики.

Також можете ознайомитися із статтями видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

- "Годуємо" техпристрій пальним: чи потрібно отримувати паливну ліцензію";

- "Залишки нафтопродуктів потрапили під акциз: що робити?";

- "ФОП-єдинник торгує ПММ: обережність не завадить".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини