Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На великотоннажні та технологічні транспортні засоби припинили видачу номерних знаків — що зараз

6 серпня 2020, 16:40
2976
0
Реклама

Управління Держпраці у Кіровоградській області повідомило, що 23 липня 2020 року вступила в дію Постанова № 617, якою внесені зміни до Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів.

Нагадаємо, що великотоннажний та інший технологічний транспортний засіб (далі - ТТЗ) - це великотоннажний автомобіль, який за своєю конструкцією та обладнанням призначений для перевезення вантажів, транспортування розкривних порід і корисних копалин на відкритих гірничих розробках чи ґрунту на будівництві, а також інший механічний транспортний засіб, у тому числі обладнаний спеціальними пристроями чи механізмами, або транспортний засіб, призначений для руху тільки у поєднанні з іншим транспортним засобом, який керується машиністом (оператором, водієм) і використовується власником для забезпечення виробничих процесів під час провадження ним господарської діяльності (виготовлення продукції, виконання робіт, надання послуг), а також для переміщення сировини (матеріалів), що обробляється, і відходів виробництва.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Отже, зараз на зареєстрований (перереєстрований) ТТЗ територіальний орган Держпраці через центр надання адміністративних послуг видає свідоцтво про реєстрацію встановленого зразка та присвоює номерний знак. Зверніть увагу, що тепер номерні знаки не видаються, а присвоюються, про що робляться відповідні позначки на свідоцтві про реєстрацію.

Також суттєво змінено перелік документів, які потрібно для проведення реєстраційних дій. Так, для реєстрації ТТЗ подаються наступні документи:

1) заява власника;

2) засвідчені в установленому порядку копії документів, що підтверджують право володіння, користування і розпорядження ТТЗ;

3) декларація про відповідність, оформлена виробником або його уповноваженим представником, - для технологічних транспортних засобів, на які поширюється дія Технічного регламенту безпеки машин та які реєструються вперше;

4) акт технічного огляду.

Для реєстрації ТТЗ, що тривалий час (більше п'яти років) експлуатується суб'єктом господарювання та на який відсутні документи, що встановлюють право власності або користування, та про попередню його реєстрацію, надається копія інвентарної картки обліку основних засобів або витяг з балансової відомості, у яких зазначається дата введення в експлуатацію ТТЗ, скріплені підписом посадової особи суб'єкта господарювання та печаткою.

Для реєстрації ТТЗ, що раніше експлуатувався і перебував на обліку, подається разом з документами, зазначеними у п. 10 Порядку, свідоцтво про реєстрацію великотоннажного транспортного засобу або іншого ТТЗ з позначкою про зняття з обліку, а у разі його відсутності - довідка з попереднього місця реєстрації технологічного транспортного засобу.

Для перереєстрації ТТЗ подаються наступні документи:

1) заява власника;

2) свідоцтво про реєстрацію технологічного транспортного засобу;

3) акт технічного огляду ТТЗ.

А ось для зняття з обліку ТТЗ подаються:

1) заява власника;

2) Свідоцтво про реєстрацію технологічного транспортного засобу;

3) акт технічного огляду ТТЗ або акт на списання основних засобів, заява - для фізичних осіб;

4) акт ліквідації основних засобів.

У разі втрати свідоцтва про реєстрацію на технологічні транспортні засоби, які непридатні до подальшого використання та вибраковуються (списуються), власник подає до територіального органу Держпраці посвідчені в установленому порядку документи, що підтверджують факт їх втрати.

Читайте також матеріали сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом:

- "Оренда автомобіля у фізособи: оформлення, оподаткування й облік";

- "Придбання автомобіля в юрособи: облік й оподаткування";

- "Засівання полів: документальне оформлення й облік";

- "Заявки на переміщення пального: хто їх має подавати і як це робити";

- "Обіг пального та спирту у 2020 році: ліцензійні й акцизні зміни";

- "Чи може бюджетна установа списати акумулятор одразу після його встановлення на авто";

- "Акумулятори та шини: облік на підприємстві (від придбання до списання)";

- "Продаж автомобіля фізособі: облік й оподаткування";

- "Поліпшення власного авто: бухгалтерський та податковий облік".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини