Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді пропонують відкрити інформацію про зарплати в держкомпаніях

10 серпня 2020, 13:40
648
1
Реклама

Наявність відкритої інформації про розмір винагороди за роботу керівництва держкомпаній сприятиме дієвому контролю за ефективним витрачанням публічних коштів. Так уважає один із народних депутатів, який вніс в Раду законопроект № 3952 від 03.08.2020 р.

Його мета - прозорість діяльності органів управління та посадових осіб юросіб публічного права, держпідприємств, організацій, що мають на меті одержання прибутку, госптовариств, у статутному капіталі яких більше 50% акцій (часток, паїв) прямо чи опосередковано належать державі та/або територіальній громаді.

Запропоновано забезпечити відкритість інформації про структуру, принципи формування та розмір оплати праці, винагороди, додаткового блага керівника, заступника керівника юрособи публічного права у держсекторі. В такому випадку відповідна інформація не може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом.

У разі прийняття цього законопроекту, держкомпанії щомісячно оприлюднюватимуть відповідну інформацію на своєму веб-сайті.

Щоб бачити як інфопростір впливає на вашу компанію, отримайте доступ до екосистеми LIGA360. Дашборд інформаційних ризиків дає змогу стежити за ключовими подіями та навести лад в комунікаціях зі співробітниками. Замовляйте доступ до рішення, або дізнайтеся більше про можливості модуля LIGA360.

Раніше бюджетникам пояснили, як обмежили зарплати, починаючи із квітня. Також урізали заробіток із квітня керівникам та членам наглядових рад держпідприємств. Але водночас Кабмін визначив, чию зарплату не можна обмежувати під час карантину.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини