Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прожитковий мінімум у 2021 році можуть замінити на базову величину у штрафах і соцвиплатах

11 серпня 2020, 14:30
5084
0
Реклама

В Мінсоцполітики не полишають ідею переглянути підхід до визначення розмірів державних соціальних стандартів та гарантій, замінивши розрахункову величину у вигляді прожиткового мінімума.

Цього разу йдеться про черговий законопроект, котрий упорядкує систему розрахунків розмірів прожиткового мінімуму, соціальних виплат та грошових платежів і стягнень.

Ініціатива ця не нова, адже вона пропонує змінити таку розрахункову величину, як прожитковий мінімум, для підвищень, доплат та надбавок, на базову величину для соціальних виплат, а також замінити для розрахунку штрафних санкції та адміністративних стягнень - на базову величину для грошових платежів і стягнень.

При законодавчому встановленні розмірів окремих соціальних виплат визначать відповідний відсоток базової величини для соціальних виплат (кратність від цієї базової величини).

Із 1 липня 2021 році базові величини для соціальних виплат та для грошових платежів і стягнень пропонують встановити у розмірі 2 100 гривень.

Базові величині для соціальних виплат та для грошових платежів і стягнень починаючи з 2022 року затверджуватимуться законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

Якщо внаслідок прийняття цього Закону державні соціальні допомоги, пенсійні виплати зменшуватимуться, то виплати здійснюватимуться в раніше встановлених розмірах.

Обговорюйте новини зі співробітниками в рішенні LIGA360. В ньому зручно повідомляти про події усім співробітникам, створювати тет-а-тет діалоги та отримувати сповіщення в телеграм-бот. Ідеальне рішення в умовах віддаленої роботи. Переконайтеся вже сьогодні.

Також відмітимо, що мінзарплату у 5 тисяч обіцяють уже із 1 вересня, а посадові оклади в бюджетній сфері підвищать із 1 вересня та 1 січня.

На які показники вплинуло підвищення мінімальної зарплати й прожиткового мінімуму в 2020 році читайте у статті сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини