Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ-наслідки придбання неплатником ПДВ програмної продукції у нерезидента – ДПС

11 серпня 2020, 16:50
637
0
Реклама

Посилаючись на Узагальнюючу податкову консультації, затверджену наказом Міндоходів від 07.10.2013 р. № 536, ДПС роз'яснила, що у випадку, коли нерезидент постачає (у т.ч. через мережу Інтернет) резиденту - неплатнику ПДВ безпосередньо програмну продукцію, а не послуги з розробки програмної продукції, у такого резидента - неплатника ПДВ наслідків із ПДВ не виникає.

Інша справа - коли нерезидент постачає резиденту - неплатнику ПДВ послуги з розробки програмної продукції, місцем постачання яких згідно зі ст. 186 ПКУ є митна територія України та операції з постачання яких оподатковують у загальновстановленому порядку за ставкою 20%.

У такому разі резидент - неплатник ПДВ (отримувач послуг) зобов'язаний нарахувати ПДВ-зобов'язання та подати до контролюючого органу Розрахунок податкових зобов'язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України.

Джерело: ІПК ДПСУ від 21.07.2020 р. № 2980/ІПК/99-00-05-06-02-06

Більше про ПДВ-наслідки отримання нерезидентських послуг читайте в статті "Послуги, отримані від нерезидентів: визначаємо місце постачання для обкладення ПДВ" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини