Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП та сплата ЄСВ під час карантину: фінсанкцій немає, але є адмінштраф

27 серпня 2020, 08:25
10234
0
Реклама

До платників ЄСВ з числа ФОП, які забезпечують себе роботою самостійно, на період дії карантину не застосовуються штрафні санкції та не нараховується пеня за неповну сплату або несвоєчасну сплату сум ЄСВ.

Це податківці не заперечують.

Однак, з огляду на відсутність норми щодо звільнення від адміністративної відповідальності за зазначені порушення, зауважують.

За несвоєчасну сплату ЄСВ, зокрема, до ФОП, які забезпечують себе роботою самостійно, застосовується адміністративна відповідальність відповідно до ст. 165 прим. 1 КпАП.

А це, на хвилиночку, від 30 до 40 НМДГ за порушення порядку нарахування чи звітування та від 40 до 120 НМДГ за порушення строків сплати ЄСВ.

Докладніше карантинні особливості відповідальності було розглянуто в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Карантин продовжено, а разом із ним і деякі послаблення".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, іншим документам та інструментам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовИм доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини