Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Карантинний" мораторій не врятує від адмінштрафу за несвоєчасне подання форми № 1ДФ

7 вересня 2020, 17:55
454
0
Реклама

До податкових агентів за неподання або несвоєчасне подання податкового розрахунку за ф. 1ДФ застосовують адмінвідповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також на громадян - суб'єктів підприємницької діяльності у розмірі від 2 до 3 НМДГ (від 34 до 51 грн).

При цьому жодних зміни в частині незастосування до податкових агентів адмінвідповідальності на період карантину до КпАП не вносили.

На цьому моменті наголошують податківці у роз'ясненні із категорії 103.26 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Водночас пам'ятаємо, що мораторій на документальні та фактичні податкові перевірки триватиме по останній календарний день місяця (включно), в якому завершиться карантин. Водночас не застосовуються штрафні санкції за порушення податкового законодавства.

Адаптивний карантин із посиленням обмежень для "зеленої" зони продовжили до 31 жовтня.

Однак все ж Держпраці та ДПС відновили із 1 вересня перевірки з неофіційного працевлаштування.

На тему штрафів читайте статтю "Класичні податкові штрафи: перелік, прецеденти для застосування та розміри" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини