Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці пояснила, коли можна поділити на частини додаткову соціальну відпустку на дітей

10 вересня 2020, 16:10
4158
0
Реклама

У Держпраці наголосили, що порядок і умови надання щорічних відпусток урегульовано статтею 79 КЗпП. Додаткова відпустка працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, передбачена ст. 1821 КЗпП, хоча і надається щорічно, не є щорічною відпусткою у розумінні ст. 74 КЗпП, тому поділу на частини не підлягає, адже, у ст. 79 КЗпП мова йде тільки про щорічну основну та щорічні додаткові відпустки.

Мінсоцполітики у своїх листах від 05.07.2013 р. № 290/13/116-13 та від 12.05.2015 р. № 256/13/116-15 дотримується думки, що відпустку на дітей доцільно ділити на частини за підставами. Тобто якщо є декілька підстав, то спочатку можна надати відпустку за однією (наприклад, тривалістю 7 днів), а через деякий час - за іншою підставою (наприклад, тривалістю 10 днів).

Стежите за усіма новинами по темі "Зарплата та кадри"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте, та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин. Отримайте вільний доступ до LIGA360, якщо користуєтеся принаймні одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН.

Детально про те, як ділити щорічну на "дитячу" відпустку, читайте в матеріалі сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Для отримання доступу до цього та інших матеріалів видання "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини