Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Купити житло стане дешевше — уряд звільнив від сплати пенсійного збору частину покупців

24 вересня 2020, 11:00
3152
0
Реклама

Уряд схвалив постанову Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій”, інформує Урядовий портал. Постановою урегульовано питання звільнення від сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування осіб при придбанні житла вперше та які перебувають у черзі на одержання житла.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Урядовим рішенням внесено зміни до Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування окремих видів господарських операцій, затвердженого постановою КМУ від 03.11.1998 р. № 1740. Зокрема, встановили механізм реалізації положення щодо звільнення осіб, які придбавають житло вперше, від сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операції купівлі нерухомого майна, передбачивши підтвердження факту придбання нерухомого майна вперше інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Також забезпечили право осіб, які перебувають у черзі на отримання житла, на звільнення від сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операції купівлі нерухомого майна за умови підтвердження документом, виданим органом, до компетенції якого належить ведення обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Унікальна пропозиція: три місяці у подарунок при передплаті професійних видань від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини