Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподатковують списання дебіторки при застосуванні касового методу ПДВ

29 вересня 2020, 08:20
349
0
Реклама

На думку контролерів, списання дебіторської заборгованості з метою оподаткування ПДВ вважається іншим видом компенсації вартості поставлених товарів (послуг).

Списана ж дебіторка платників ПДВ, які застосовують касовий метод, може бути після закінчення строку позовної давності за такою заборгованістю та після вжиття необхідних заходів щодо її стягнення.

На дату списання простроченої дебіторської заборгованості за поставлені та не оплачені товари (послуги) "касовик" повинен нарахувати податкові зобов'язання з ПДВ за операцією з постачання таких товарів (послуг).

Докладніше про особливості для такого формату обліку ПДВ читайте в матеріалі "Застосування касового методу ПДВ: загальні моменти" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Унікальна пропозиція: три місяці у подарунок при передплаті професійного видання "Інтербух" від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини