Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штраф до 153 тисяч грн або до 10 років тюрми загрожує за спалення опалого листя — Мін’юст

29 вересня 2020, 09:10
6437
2
Реклама

Спалювати опале листя заборонено законом через ризик загоряння, що може створити загрозу життю та здоров'ю людей, забруднення атмосферного повітря і зниження родючості ґрунтів. Тож, окрім адміністративної, українським законодавством передбачена й кримінальна відповідальність за випалювання рослинного світу. Про це нагадує Мін'юст. За такі дії правопорушник може не лише сплатити кругленьку суму штрафу, а й потрапити за ґрати.

Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом в Україні караються:

- штрафом від 5400 до 9000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (91800 до 153000 грн);

- обмеженням волі на строк від 2 до 5 років;

- позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини