Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи зможе платник оспорити дані звірки по паливу чи спирту — ДПС

8 жовтня 2020, 14:15
280
0
Реклама

Які дії платника, який вважає, що витяг про результати зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів та залишків обігу спирту етилового містить недостовірну інформацію?

На це податківці зауважують, що результати автоматичного зіставлення платник акцизного податку може отримати, подавши запит на отримання в електронному вигляді повідомлення про результати зіставлення з можливістю вибрати період зіставлення та уніфікований номер акцизного складу.

Якщо платник податків вважає, що витяг про результати зіставлення містить недостовірну інформацію, то з метою уникнення невідповідності він може звернутись до ДПС України чи ГУ ДПС за місцем реєстрації з наданням підтверджуючої інформації щодо операцій з обігу та залишків пального / спирту етилового для підтвердження власних показників.

До речі, цьогорічні нововведення для суб'єктів паливного ринку було розглянуто, серед іншого, в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Обіг пального і спирту етилового: новації-2020". Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 114.11 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Більше відповідей ДПС на запитання платників податків з усіх напрямків чинного податкового законодавства можна отримати в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся для цього тестовим доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини