Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці повідомили, коли амортизацію основних засобів під час простою припиняти, а коли — ні

8 жовтня 2020, 10:25
1391
0
Реклама

Податківці переконані: якщо виробничі необоротні активи призначені для використання у господарській діяльності платника податку і нарахування амортизації таких активів у бухобліку протягом періоду тимчасового простою (відсутності господарської діяльності) не припиняється, то такі основні засоби будуть амортизуватись у податковому обліку.

Якщо ж такі основні засоби виведені з експлуатації у зв'язку з тимчасовим простоєм в поточному місяці та введення їх в експлуатацію відбулося у тому ж місяці, то і в податковому обліку, і в бухгалтерському обліку не припиняється нарахування амортизації на них за цей період.

Також контролери наголосили, що амортизація не нараховується за період невикористання (експлуатації) виробничих необоротних активів у господарській діяльності у зв'язку з їх консервацією.

Джерело: ІПК ДПС від 21.09.2020 р. № 3935/ІПК/99-00-05-05-02-06

На цю тему корисною буде стаття видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН: "ОЗ "на карантині": як обліковувати наслідки простою на підприємстві". Для отримання доступу до цього та інших матеріалів видання - поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом.

Унікальна пропозиція: три місяці у подарунок при передплаті професійного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини