Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи розробка програмного забезпечення справді звільнена від ПДВ — ДПС

12 жовтня 2020, 16:45
1565
0
Реклама

У питаннях оподаткування ПДВ постачання послуг із розробки програмного забезпечення податківці радять орієнтуватися на положення Узагальнюючої податкової консультації № 536.

Так, звільняється від оподаткування ПДВ:

- операція з постачання програмної продукції (у тому числі розширення функціоналу комп'ютерної програми) з передачею права власності (виключного майнового права) на таку програмну продукцію;

- операція з постачання програмної продукції за якою виконавець набуває право власності (виключне майнове право) на розроблену програмну продукцію та надалі разом із розробленою програмною продукцією передає таке право замовнику. При цьому операція субпідрядника (платника ПДВ) з постачання послуг із розробки програмної продукції оподатковується ПДВ у загальновстановленому порядку за основною ставкою, оскільки у процесі її створення субпідрядник не набуває право власності (виключне майнове право) на таку програмну продукцію чи її елементи (компоненти).

Додамо, що застосування пільги не залежить від того, резидент чи нерезидент поставляє відповідну програмну продукцію, оскільки пільга поширюється на операції, а не на платників.

Докладніше про це - в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Проблемні питання оподаткування ПДВ ІТ-послуг: аналіз актуальних роз'яснень офіційних органів". Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: ІПК ДПСУ від 04.09.2020 р. № 3700/ІПК/99-00-05-06-02-06

Більше відповідей ДПС на запитання платників податків з усіх напрямків чинного податкового законодавства можна отримати в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся для цього тестовим доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини